2017. dec 13.

A kondi- gépek

írta: Illés Anette
A kondi- gépek

2017. 11. 12.

arm-strength-muscle.jpg
Emlékszem arra a csoportos, plázabéli bóklászáshoz szervezett randira. Na, persze nem volt igazi randi, csak pasi kellett mellénk a feelinghez és a pláza valentin-napi kitudja, milyen hülyeségéhez. Valaki hozott hát két haversrácot, akikkel elüthető a délutáni kamasz-time, másra nem is emlékszem belőlük, csak arra az egy dologra.

A bevásárlóközpont ételudvarában hangolódtunk az útra, talán vártunk is valakire a csapatból. Gondolhatnám, szinte szégyen, hogy unatkoztam-vagy talán unatkoztunk, mi, úgy kollektíve lányok-, mert a két pasi fontos téma kitárgyalásán volt. Örök és kifogyhatatlan történet az izomcsoportokról, érdekfeszítő, a női locsogást is messze alulmúló diskurzus a gyakorlatokról és azoknak minden körülményéről.

A női társaságot-azaz minket-is simán feledtető cirka negyvenöt perces, interaktív bemutatóval egybekötött beszámoló, melynek kiemelt részét képezi az a pillangó-alakzat a háton, ami akkor keletkezik, amikor így feszítik meg, nézd, milyen gyönyörű...(amikor világossá válik, hogy a pasi intellektusa egy másik bolygón helyezkedik el, meg sem született érdeklődésem elszáll- akár az a kurva pillangó).
A délután többi részét nyilván a sokkhatás és érdektelenség sajátos kombója törölte, így hál'Istennek homályba vész.
.
Pedig még szót sem ejtettünk a diétáról!
Szerencsémre röpke tíz évvel később teljes körű ismeretekre tehettem szert egy, a buszon végighallgatott dialógusból.
A helyzet teljesen hasonló: két srác, akik a világról is megfeledkezve ecsetelik az edzéstervet, a rizses husit meg a nagyonszép izmokat, amik még mindig így meg úgy csinálnak a gyakorlatok során, ami nyilván maga a gyönyörűség. Mellettük az általam csak kondis táskának becézett cucc, amelynek egyetlen előnye, hogy akár az utcán is könnyen azonosítható a klub tagja, félre hát a fantáziákkal arról, hogy az a váll szénapakolás eredménye, és a középkori hadsereg katonája- kép sem túl életszerű.
Barátkozzunk inkább a diétázó, kalóriaszámoló megszállott képével, aki úgy búcsúzik el a spantól a nagyonlaza pacsi után, hogy "holnap lábazunk, aztán eszünk egy gyrost".
 
Amellett, hogy ettől már csak egy vékony lépésnyire van a szolárium és az alapozó, zavaró még a csökkenő IQ mellett növekvő elvárások a konditermek legmenőbb macáiról szóló videók nézegetése közben, avagy mondatok, amiket soha nem akarnék hallani egy pasitól:
"le kell mennem a kondiba",
"nézd, milyen szép a vállam",
"baby, nem kéne több pizzát enned, attól nő a segg".
Szólj hozzá

kondi